HTMCC

HULU TERENGGANU MOTORCROSCUBCROSS CLUB (HTMCC) was established officially on April 7, by, Malaysian Sports Commissioner with registration no: 4...443/2011. The objective of establishing this club is to produce positive characteristics of human capital in terms of mental, psychologically resilient and disciplined. In addition, it also aims to address and reduce social problems among local youth.

Saturday, 12 May 2018

Litar rangon

PERKARA : Race Motocross
TEMPAT     : Litar Rangon
TARIKH      11 & 12-5-2018

KETERANGAN:
Litar motocross Rangon ini terletak di kerteh kemaman berhampiran dgn lapangan terbang kerteh,Rasa nya lapangan terbang ni telah ditutup sejak beberapa lama dahulu tetapi dibuka untuk tujuan tertentu sahaja.Race motocross yg dilansungkan disini selama dua hari iaitu pada 11 dan 12 -5-2018.Dianjurkan oleh Kerteh motocross.Team htmcc telah mengambil bahagian dengan tiga orang ridernya iaitu
Kamarul Munir.
Kamarul Harith
Nor Shahafizan yusuf
Zulkifli Abdul Mutalib
Along Ridzuan

Acra yang diambil.
Cubcross open
CKD Open.
CKD Endurance
MX Open


Kamarul Munir
Cubcross Open
CKD Open

Kamarul Harith
Cubcross Open
CKD Endurance

Norshahafizan
Cubcross Open

Zulkifli Abdul Mutalib.
CKD Open
MX Open

Along Ridzuan
CKD Open

KEPUTUSAN:
Cubcross Open..
1) Kamarul Munir Tempat pertama.
2) Kamarul Harith tempat yg ke-5
3) Norshhafizan tempat ke-6..

CKD Open
Zulkifli Abdul Mutalib Tempat pertama
KamarulMunir tempat ke-3
Along ridzuan tempat ke-5
Kamarul harith tempat ke-7

CKD endurance..
Kamarul Harith tempat ke-4

MX Open
Zulkifli abdul mutalib tempat ke-5

SEKIAN JUMPA DILITAR YG LAIN...









Thursday, 3 May 2018

Litar komplek sukan Baling

PERKARA   Race motocross
TEMPAT       Litar baling
TARIKH       1-5-2018

KETERANGAN:
Litar motocross baling terletak didalam komplek sukan baling berhampiran dengan bandar baling,Komplek ini menempatan beberapa gelangang sukan utama seperti bola sepak,Komplek ini menyediakan ruang penginapan kapada ahli2 sukan yg datang untuk bertanding.Banyak acara sukan yg dianjurkan disini salah satu yg dianjur ialah sukan motocross.

Pada 1-5-2018 satu acara motocross telah dilansungkan dikomplek sukan ini.Anjuran sukan motocross ini telah dibiayai olek kementerian belia dan sukan negeri kedah dan telah mendapat sambutan hangat dari rider2 disebelah utara terutama nya dari negeri kedah sendiri,Lain peserta yang datang dari pahang,perlis,perak,selangor,johor,team htmcc tak ketinggalan menyertai acara ini selaku dari terengganu (tak wakil negeri pun,cuma wakil team je,dah ada negeri cakap je lah).

RIDER HTMCC IALAH:
Kamarul Munir 
Kamarul Harith

Acara yang diambil..
Kamarul Munir..
1) Cubross Open
2) CKD Open

Kamarul Harith
1) Cubcross Open.
2) Cubcross Standard

KEMENANGAN.:
Kamarul Munir.
1) Cubcross Open tempat pertama.
2) CKD Open tempat ke-10

Kamarul harith.
1) Cubcross Open tempat ke-2
2) Cubcross standard tempat pertama.

SEKIAN

Gambar-gambar

 














fim asia 2018

PERKARA  :Race motocross
TEMPAT     : Litar gong badak
TARIKH      ; 26-27 dan 28-4-2018

KETERANGAN: Acara yang dilansungkan dilitar gong badak pada tarikh diatas merupakan acara besar diperingkat Asia,Banyak negara yang mengambil bahagian seperti dari jepun,India dan Thailand.Team htmcc-yry racing tak ketinggalan menyertai acara ini.Team htmcc-yry telah diwakili oleh tiga orang ridernya iaitu:
1) Taqiuddin jamaluddin
2) Zulkifli Abdul Mutalib
3) Mohd Norshahafizan yusuf.

1) Taqiuddin Jamaluddin
      MX 125

2) Zulkifli Abdul Mutalib
      MX Open
      CKD Open
       MX 125

3) Mohd Norshahafizan Yusuf
      Cubcross Open
      CKD Open

KEMENANGAN
Taqiuddin Jamaluddin
MX 125 ditempat ke-2

Zulikifli Abdul Mutalib
MX Open tempat yg ke-4
CKD Open tempat yg ke-3
MX 125 Tempat yg ke-3

Nor shahafizan
Cubcross Open tempat yg ke-3
CKD Open tempat yg ke-4

SEKIAN TERIMA KASIH

Sunday, 22 April 2018

litar pendang

PERKARA: Race Motocross
TEMPAT   :  Litar Pendang.Kedah
TARIKH   :  22-4-2018

Keterangan:
Litar pendang telah menjadi litar yang sangat berjaya untuk team htmcc,Telah banyak kali litar ini dikunjungi oleh team htmcc dan kemenangan dilitar ini telah lama dirasai,jadi litar pendang yg terletak dikampung padang durian dah tak menjadi asing kpd team htmcc,Pada 22-4-2018 team htmcc telah berkunjung kelitar ini dengan mengambil beberapa acara,Acara nya ialah 
1) Cubcross open
2) CKD  Open..
3) CKD Endurance.
Rider nya ialah
1) Kamarul Munir
a) Cubcross Open
b) CKD Open
c) CKD Endurance Open

2) Mohd Norshahafizan Yusuf
a) Cubcross Open.
Kemenangan..
Kamarul Munir.
CKD OPEN tempat ke-3.
CKD Endurance tempat ke-2
Cubcross Open tempat ke-2

Mohd Norshahafizan Yusuf.
Cubcross Open tempat yg ke-7

Sekian terima kasih...


Saturday, 21 April 2018

Litar sungai petani

 PERKARA: Race Motocross
TEMPAT     : Litar Sungai Petani
TARIKH      21-4-2018
KETERANGAN.
Litar sungai petani  telah menganjurkan satu event motocross pada 21-4-2018.Team htmcc telah mengambil bahagia dalam acara CKD Endurance dan acara CUBCROSS Endurance dan diwakili oleh kamarul Munir.Dalam acara CKD Endurance percapaian nya hanya ditempat yg ke-7 disebabkan kegagalan jentera,Dalam acara CUBCROSS Endurance telah gagal kerana kerosakan yg sama,Sekian

Tuesday, 17 April 2018

Litar sungai batu pahat

PERKARA: Race Motocross
TARIKH    : 14 dan 15-4-2017
TEMPAT    : Litar Sungai Batu Pahat.Perlis

Keterangan:
                    Litar sungai batu pahat terletak dikangar perlis.Pada 14 dan 15-4-2018 telah diadakan program yb bersama rakyat di parlimen kangar.Salah satu program yang diadakan ialah race motocross.Team htmcc telah mengambil bahagian didalam tiga acara.Tiga acar tersebut ialah:
1) CKD Open
2) Cubcross Open
3) Cubcross Standard Open

Rider2.
1) Kamarul Munir
2) Kamarul Harith

Acara yang disertai,
Kamarul Munir
1) CKD Open
2) Cubcross Open

Kamarul Harith
1) Cubcross Open
2) Cubcross Standard Open

Kemenangan.
Kamarul Munir
1) CKD Open tempat ke-2
2) Cubcross Open tempat ke-2

Kamarul Harith
1) Cubcross Open tempat ke-4
2) Cubcross standard Open tempat pertama

Catitan bawah.
Sesuatu yg sangat membanggakan ialah kehadiran penonton,Penonton yg datang  dianggarkan dalam 4 ribu org.Terdiri dari semua lapisan masyarakat.Disibukan lagi dgn kehadiran peniaga2 dan rider2 yg datang dari serata tanah air.Boleh dikatakan event ini sangat berjaya dari banyak perkara sama ada kemudahan asas dan penguasaan litar oleh penganjur.

SEKIAN......JUMPA LAGI DILITAR YANG LAIN.

Tempat menarik yg boleh dikunjungi ialah.
1)Taman ular yg terletak 100 meter dari litar.
2) Kawasan perkelahan sungai batu pahat.1km
3) Kuala perlis terletak 20km dari litar
4) Wan kelian 20km
5) Padang besar 25km
6) Kebun mempelam harum manis sepanjang jalan.
7) Bandar Kangar 10 km.
Acara cubcross open

Acara CKD Open

Acara cubcross standard open
Gambar peniaga.




Sunday, 1 April 2018

litar kampung gemuroh

PERKARA: Race Motocross
TARIKH    : 10-2-2018
TEMPAT    : Litar kampung Gemuroh.

KETERANGAN:
Litar kampung gemuroh kuala terengganu ini merupakan litar baru dan merupakan pertama kali diadakan pertandingan.Dua orang rider htmcc telah mengambil bahagian iaitu kamarul Munir dan taqiuddin jamaluddin,Acara yang disertai oleh rider htmcc ialah cubcross dan MX.

KEMENAGAN UNTUK RIDER HTMCC:
Kamarul Munir 
Taqiuddin jamaluddin

1) Kamarul munir telah gagal dalam acara cubcross open dan tempat ke-3 dlm kategori MX Open.

2) Taquddin Jamaluddin tempat ke-2 dlm acara MX Open..