HTMCC

HULU TERENGGANU MOTORCROSCUBCROSS CLUB (HTMCC) was established officially on April 7, by, Malaysian Sports Commissioner with registration no: 4...443/2011. The objective of establishing this club is to produce positive characteristics of human capital in terms of mental, psychologically resilient and disciplined. In addition, it also aims to address and reduce social problems among local youth.

Monday, 22 May 2017

Litar banggol Peradung

Pada 22-4-2017 satu event motocross telah dilangsungkan dilitar kampung banggol peradong,manir.Beberapa acara telah dilangsungkan,Pada event ini team HTMCC-YRY Racing telah mengambil bahagian dilitar yang julung2 kali diadakan,senang cerita litar banggol peradong merupakan litar baru dan acara diadakan hanya dalam bentuk suka2 sahaja atau pun fun race,Walaupun fun race,walau pun hanya suka2 sahaja hadiah tetap disediakan oleh pihak penganjur,Dikatakan juga penganjur bukan lah calang2 orang,dikatakan juga penganjur datang nya dari individu yang ternama dalam masyarakat dan dikatakan penganjur akan mengadakan event yang lebih besar tak beberapa lama lagi setelah melihat kejayaan pada event kali ini.Senang cerita race yang diadakan pada kali ini hanya ingin melihat pasaran dan ternyata pasaran sangat memuaskan,Laku molek 

Kat atas cerita pada 22-4-2017,Ternyata acara yang diadakan pada ketika itu telah menjadi pendorong untuk diadakan acara untuk kali kedua dan pada 19-5-2017.Pada tarikh tersebut satu acara telah dilangsungkan melibatkan rider dari htmcc-yry.
Seramai tiga orang rider dari team htmcc-yry telah mengambil bahagia Mereka2 ialah.
1. Raja Ahmad Hazwan yusuf.
2. Mohd Fadillah bin Ames.
3. Mohd Norsahafizan Yusuf
Ketiga2 rider htmcc-yry telah mengambil bahagian dalam acara Cubcross Open.
Pemenang nya ialah.
1.Raja Mohd Hazwan Yusuf................... Tempat pertama
2. Mohd Fadillah bin Ames..................... Tempat yg ke-2
3. Mohd Norsahafizan Yusuf.....................Tempat yg ke-3
Sekian...

BOOTH HTMCC-YRY


Karnival hari belia negeri terengganu telah diadakan pada 20-5-2017 iaitu pada hari sabtu dipadang bolasepak kampung kuala menjing.Pelbagai aktiviti telah diadakan seperti pamiran dan sukan.Banyak agensi kerajaan dan NGO yang terlibat dan mengadakan pamiran.Club htmcc-yry tidak ketinggalan membuka gerainya dikarnival ini.Club htmcc-yry telah mempamirkan barangan dan kegiatan nya sepanjang menceburkan diri dalam perlumbaan motocross.Gerai htmcc-yry telah mendapat sambutan yang memberangsangkan,Ramai pengunjung yang datang sambil melihat barangan yang diguna oleh rider2 htmcc-yry.Barangan yang dipamirkan termasuk motosikal 250 cc,150cc dan moto cub 100cc,Barangan lain seperti pakaian yang digunakan semasa berlumba serta medal2 yang dimenangi sejak tahun 2012..
Antara pengunjung yang datang melawat dan menandatangani buku pelawat ialah tuan pegawai daerah hulu terengganu.Yang amat berhurmat Dato Rozi Mamat dan Menteri besar terengganu iaitu Encik Razif bin Abdul Rahman.

Perasmian telah disempurnakan Oleh Menteri besar terengganu pada pukul 2.00 petang.Karnival hari belia negeri terengganu bermula pada pukul 8.00 pagi dan berakhir pada pukul 5.00 petang.SEKIAN






litar korat

Pada 21-5-2017 team htmcc-yry dengan beberapa orang crew dan rider telah ke litar karot perak.Litar karot merupakan litar baru kpd team htmcc-yry.Sebuah litar yang sangat hebat dan cermelang.Boleh dikatakan sebuah litar yang bertaraf Asia dan sangat sesuai untuk diadakan event2 besar.
Dilitar karot ini rider2 htmcc-yry yang mengambil bahagian seramai tiga orang.
1. Zulkifli Abdul Mutalib
2. Amru Asyraf
3. Kamarul Munir
Acara yang disertai oleh team htmcc-yry ialah
1. MX Expert
2. MX Novice
3. CKD Open
4. CKD Endurance
5. Cubcross Endurance.
 Zulkifli Abdul Mutalib telah mengambil tiga acara.
1. MX Novice
2. MX Expert
3. CKD Open

Kamarul Munir
1. CKD Open.
2. CKD Endurance
3. Cubcross Endurance

Amru Asyraf
1. Cubcross Endurance.

Setiap acara yang dilangsungkan hanya satu pusingan sahaja.Atas sebab itu lah rider2 yang menyertai acara dilitar karot dapat mengambil banyak acara.

video
Pemenang.
Cubcross Endurance.
1. kamarul Munir .............tempat ke-2
2. Amru Asyraf ...............tempat yg ke-6

CKD Endurance.
1. Kamarul Munir.............Tempat pertama

CKD Open.
1. Kamarul Munir ............Tempat pertama
2. Zulkifli Abdul Mutalib..Tempat yg ke-3

MX Novice..
Zulkifli Abdul Mutalib.. Tempat yg ke-4

MX Expert.
Zulkifli Abdul Mutalib..Tempat yg ke-4

*Gambar amru asyraf dan zulkifli Abdul mutalib tak ternampak dalam blog ni disebabkan oleh Crew terlepas untuk snap gambar.Kelemahan tak dapat dielakan.TQ
Keputusan penuh sila rujuk ke mylaps.com

litar pasuh empat


Pada 20-5-2017 Team htmcc-yry hanya dengan dua orang ridernya telah pergi kelitar pasoh 4 negeri sembilan,untuk menyertai satu acara yang diadakan pada tarikh tersebut,Hanya dua orang tanpa penyokong mesti menimbulkan sesuatu.Kedatangan dua orang rider telah menjadi buah mulut antara rider2 yang mengenali team htmcc,Dengan pemergian dua orang itu menunjukan perjuangan yang tinggi.Mereka ialah.
Rizuan Zamri.
Kamarul Harith
Acara yang disertai team htmcc ialah Cubcross open dan CKD Open
Pada katagori  Cubcross team htmcc-YRY telah berkedudukan nombor satu dan nombor dua,Pada katagori CKD Open dikedudukan nombor 5..

Cubcross Open..
1 Rizuan Zamri tempat yang pertama
2.Kamarul Harith tempat yg ke-2

CKD Open.
1.Kamarul Harith tempat yg ke-5

Sunday, 21 May 2017

litar bukit tebu

 Pada 19-5-2017 team htmcc-yry telah ke litar bukit tebu tanah merah kelantan untuk menyertai satu acara race motocross.Team htmcc-yry telah diwakili oleh 3 orang ridernya iaitu.
1) Kamarul munir.
2) Raja ahmad falahi
3) Amru asyraf

Rider team htmcc-yry telah menyertai dua acara iaitu
Cubcross Open
CKD Open

CKD OPEN.
1) Kamarul Munir
2) Raja Ahmad Falahi

CUBCROSS OPEN
1) Kamarul Munir
2) Amru Asyraf

Pemenang team htmcc-yry.
CKD OPEN..
1) Kamarul Munir tempat yg pertama.
2) Raja Ahmad Falahi tempat yg ke-6

CUBCROSS OPEN
1) Kamarul Munir  Tempat pertama,.
2) Amru Asyraf       Tempat yg ke-6

Litar sungai buaya selangor



Pada 14-5-2017 team htmcc_yry telah menyertai satu event disungai buaya selangor.Pada acara ini hanya seorang peserta sahaja yang mengambil bahagian iaitu kamarul Munir yang menyertai hanya satu acara sahaja.Acara yang disertai ialah CKD Enduro.Pada acara ini kamarul munir telah menjadi juara meninggalkan 45 peserta lain pada 14 saat dibelakang iaitu peserta yang menjadi naib juara,Senang cerita, peserta yg dikedudukan yang kedua.Sekian

Untuk tau keputusan dengan lebih lanjut sila rujuk mylaps.com.

video

Monday, 15 May 2017

LITAR GUA MUSANG

Gua Musang is a town, district and parliamentary constituency in southern Kelantan, Malaysia. It is the largest district in Kelantan. Gua Musang is administered by the Gua Musang District Council. Gua Musang district is bordered by the state of Pahang to the south, Terengganu to the east, Perak to the west and the Kelantanese districts of Kuala Krai and Jeli to the north. It is a small railway town about 140 km south of state capital Kota Bharu.

Gua Musang literally means "Fox Cave". On the eastern side of this town stands Bukit Gua Musang, a barren hill of rocks and deceptive stone-steps running 105 metres high. It stands in a commanding position, with a huge cave running into its interior and is about metres away from the other green tree-covered hills. From a distance, this hill looks like a stone pillar with a big crack which nearly splits it vertically into two equal halves. Between the hill and the town, there runs a railway track.

Pada 12 dan 13 -5-2015 satu sambutan hari belia peringkat negeri kelantan telah diadakan.Pada sambutan ini macam2 acara diadakan bagi memenuhi acara sambutan.Salah satu acara yang diadakan ialah dalam acara perlumbaan motocross.Peserta dari seluruh negara telah mengadu nasib dalam acara yang dipertandingkan..
1 MX Open
2 CKD Enduro
3 MX 30
4 MX Veteren
5 Open Enduro
6 CKD Open
7 Cubcross Open
8 Cubcross Enduro

Team htmcc tidak ketinggalan memeriahkan acara yang julung2 kali diadakan dibandar Gua Musang.Trek yang dibina sebegitu rupa hanya untuk menyambut hari belia peringkat negeri kelantan.Seramai enam orang rider dari htmcc telah mengambil bahagian dalam  beberapa acara.

1  MX Open
2  CKD Open
3  Cubross Open
4  Cubcross Enduro

Enam orang rider dari team htmcc-yry telah mengambil bahagian.
1 AHMAD KAMARUL MUNIR 
2  AHMAD KAMARUL HARITH BIN ABDUL RASHID
3  AHMAD BIN FARDILLAH AMES
4 Amru ASYRAF BIN SAMSUDIN
5 MOHD ZULKIFLI ABD MUTALIB
6 ZAIRI B AMES

PEMENANG UNTUK TEAM HTMCC-YRY
Katagori cubross endurance
1 AHMAD KAMARUL MUNIR B ABDUL RASHID>>>>>>>Tempat yg pertama
2 Zairi B.AMES>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Tempat yg ke-2 

Katagori cubcross open
1 AHMAD KAMARUL MUNIR >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Tempat pertama
2  AHMAD KAMARUL HARITH BIN ABDUL RASHID>>>>Tempat yg ke-2
3 AHMAD BIN FARDILLAH AMES>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Tempat yg ke-5
4 Amru ASYRAF BIN SAMSUDIN>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Tempat yg ke-9
5 MOHD ZULKIFLI ABD MUTALIB>>>>>>>>>>>>>>>>>>Tempat yg ke-14

Katagori CKD Open
1 AHMAD KAMARUL MUNIR B ABDUL RASHID>>>>>>>>   Tempat yg ke-4
2 MOHAMAD FAISZUAN BIN ZULKIFLI>>>>>>>>>>>>>>>    Tempat yg ke-5
3 MOHD ZULKIFLI ABD MUTALIB>>>>>>>>>>>>>>>>>>>   Tempat yg ke-13

Katagori MX Open
1 MOHD ZULKIFLI ABD MUTALIB >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Tempat yg ke-2
SEKIAN.....












DALAM ACARA CKD OPEN

DALAM ACARA MX OPEN

DALAM ACARA CUBCROSS OPEN