HTMCC

HULU TERENGGANU MOTORCROSCUBCROSS CLUB (HTMCC) was established officially on April 7, by, Malaysian Sports Commissioner with registration no: 4...443/2011. The objective of establishing this club is to produce positive characteristics of human capital in terms of mental, psychologically resilient and disciplined. In addition, it also aims to address and reduce social problems among local youth.

Sunday, 6 August 2017

litar sungai tarom

Pada 5-8-2017 satu event telah dilangsungkan dilitar sungai tarom,setiu terengganu.Pada acara ini telah mengamit ramai  nama2 yang agak besar untuk  mencuba nasib.Dalam acara MX sahaja lebih dari 40 orang peserta telah mengambil bahagian,Dalam acara CKD juga telah menarik ramai peserta,begitu juga dalam acara Cubcross,lebih dari 40 orang rider telah mengambil bahagian,Cubcross merupakan satu acara yang paling ramai peserta,telah dihadiri oleh rider2 yang berdekatan dan yg jauh..


Jangan terkeliru,litar bukan terletak dalam bangunan tetapi dibelakang bangunan. :)

Nama2 besar seperti Faiz bachok dan Fadzil bachuk serta lie jitot telah menyerikan lagi event yang diadakan dilitar sungai tarom.Tidak ketinggalan dalam acara Cubcross telah dihadiri oleh ramai peserta yang berdekatan dan yang jauh,Team htmcc memang tak ketinggalan untuk menyertai event yang dah beberapa kali dianjurkan.Nama2 seperti kamarul  munir dan kamarul harith memang tak dapat dipisahkan dalam team htmcc.


Litar sungai tarom menjanjikan kisah manis,kisah sedih dan perasaan yang bercampur2.Kisah manisnya kerana litar sungai tarom merupakan litar yang cukup baik,menjanjikan  acara dapat dijalankan dengan lancar.Kisah sedihnya plk kerana hadiah hamper je.Hadiah tak padan dengan rider2 ternama yang datang,Rider2 bermain separuh mati tapi hadiah langsung tak menepati kehendak semasa,.Mungkin juga pesonaliti penganjur yang menyebabkan tiada hadiah yg diberikan,Penganjur merupakan orang yang sangat kaya raya,boleh dikatakan sebagai yang terkaya,Oleh kerana sangat kaya pesonaliti tersebut merasakan orang lain juga kaya raya jadi tak perlulah kpd hadiah,Kalau itu lah yang menjadi tanda aras pesonaliti terbabit,semua rider2 kena angkur je.Tak boleh nak kata apa..pergi je race motor,hahahaha..
(apa yang admin tulis kat atas merupakan pendapat sahaja dan diambil dari cakap2 luar yang sempat admin kutip,Jangan marah.)


Pada event kali ini team htmcc telah diwakili oleh lima orang ridernya.
1 Zulkifli Abdul Mutalib
2Kamarul Munir
2Kamarul Harith
4Amru shamsudin
5Along.

Acara yang diwakili oleh rider team htmcc ialah.
MX Open
CKD Open
Cubcross open
Cubcross endurance.


MX open.
Zulkifli Abdul Mutalib

CKD Open.
Zulkifli Abdul Mutalib
Kamarul Munir

Cubcross Open.
Amru shamsudin
Along
Kamarul Munir
Kamarul Harith

Cubcross Endurance
Amru Shamsudin.


Pemenang nya.
MX Open
Zulkifli Abdul Mutalib tempat yang ke-3

CKD Open..
Kamarul Munir tempat yang pertama.
Zulkifli Abdul Mutalib tempat yang ke-2

Cubcross Open.
Kamarul Harith tempat yang pertama.
Along ridzuan tempat yang ke-3
Amru Shamsudin tempat yang ke-8

Cubcross endurance

Amru shamsudin tempat yang ke-5
terasa gerun nya kpd yg berbaju dan seluar hitam.Jangan cakap sembarangan.





Jumpa lagi dilitar yang lain..sekian

Sunday, 16 July 2017

Litar bukit tebu

Pada 15-7-2017 team htmcc-yry telah ke litar bukit tebu tanah merah kelantan untuk menyertai satu acara race motocross.Team htmcc-yry telah diwakili oleh 4 orang ridernya.Race dilitar bukit tebu merupakan kali yg kedua disertai oleh team htmcc,Peryertaan pada kali pertama ialah pada 19-5-2017
Rider dan penyokong team htmcc

Empat orang ridernya ialah.
1) Kamarul munir.
2) Raja ahmad falahi
3) Kamarul harith
4) Mohd Norshahafizan

Rider team htmcc-yry telah menyertai tiga acara iaitu
Cubcross Open
CKD Open
CKD Endurance.
Yang agak tertarik ialah podium nya

Kemengan team htmcc-YRY.
Cubcross Open.
Kamarul Munir |>>>>>>>>>>>>>>tempat pertama
Kamarul harith >>>>>>>>>>>>>>tempat ke-2
Mohd Norshahafizan>>>>>>>>>>tempat ke-4
Raja Ahmad Falahi >>>>>>>>>>>tempat ke-6

CKD Open
Kamarul Munir >>>>>>>>>>><<tempat pertama

CKD Enduranc
Kamarul Munir >>>>>>>>>>>>tempat pertama

Sekian..Nok cerita banyok2 pun dok pasal jugak..Bertemu dilitar yang lain plk..


Monday, 22 May 2017

Litar banggol Peradung

Pada 22-4-2017 satu event motocross telah dilangsungkan dilitar kampung banggol peradong,manir.Beberapa acara telah dilangsungkan,Pada event ini team HTMCC-YRY Racing telah mengambil bahagian dilitar yang julung2 kali diadakan,senang cerita litar banggol peradong merupakan litar baru dan acara diadakan hanya dalam bentuk suka2 sahaja atau pun fun race,Walaupun fun race,walau pun hanya suka2 sahaja hadiah tetap disediakan oleh pihak penganjur,Dikatakan juga penganjur bukan lah calang2 orang,dikatakan juga penganjur datang nya dari individu yang ternama dalam masyarakat dan dikatakan penganjur akan mengadakan event yang lebih besar tak beberapa lama lagi setelah melihat kejayaan pada event kali ini.Senang cerita race yang diadakan pada kali ini hanya ingin melihat pasaran dan ternyata pasaran sangat memuaskan,Laku molek 

Kat atas cerita pada 22-4-2017,Ternyata acara yang diadakan pada ketika itu telah menjadi pendorong untuk diadakan acara untuk kali kedua dan pada 19-5-2017.Pada tarikh tersebut satu acara telah dilangsungkan melibatkan rider dari htmcc-yry.
Seramai tiga orang rider dari team htmcc-yry telah mengambil bahagia Mereka2 ialah.
1. Raja Ahmad Hazwan yusuf.
2. Mohd Fadillah bin Ames.
3. Mohd Norsahafizan Yusuf
Ketiga2 rider htmcc-yry telah mengambil bahagian dalam acara Cubcross Open.
Pemenang nya ialah.
1.Raja Mohd Hazwan Yusuf................... Tempat pertama
2. Mohd Fadillah bin Ames..................... Tempat yg ke-2
3. Mohd Norsahafizan Yusuf.....................Tempat yg ke-3
Sekian...

BOOTH HTMCC-YRY


Karnival hari belia negeri terengganu telah diadakan pada 20-5-2017 iaitu pada hari sabtu dipadang bolasepak kampung kuala menjing.Pelbagai aktiviti telah diadakan seperti pamiran dan sukan.Banyak agensi kerajaan dan NGO yang terlibat dan mengadakan pamiran.Club htmcc-yry tidak ketinggalan membuka gerainya dikarnival ini.Club htmcc-yry telah mempamirkan barangan dan kegiatan nya sepanjang menceburkan diri dalam perlumbaan motocross.Gerai htmcc-yry telah mendapat sambutan yang memberangsangkan,Ramai pengunjung yang datang sambil melihat barangan yang diguna oleh rider2 htmcc-yry.Barangan yang dipamirkan termasuk motosikal 250 cc,150cc dan moto cub 100cc,Barangan lain seperti pakaian yang digunakan semasa berlumba serta medal2 yang dimenangi sejak tahun 2012..
Antara pengunjung yang datang melawat dan menandatangani buku pelawat ialah tuan pegawai daerah hulu terengganu.Yang amat berhurmat Dato Rozi Mamat dan Menteri besar terengganu iaitu Encik Razif bin Abdul Rahman.

Perasmian telah disempurnakan Oleh Menteri besar terengganu pada pukul 2.00 petang.Karnival hari belia negeri terengganu bermula pada pukul 8.00 pagi dan berakhir pada pukul 5.00 petang.SEKIAN






litar korat

Pada 21-5-2017 team htmcc-yry dengan beberapa orang crew dan rider telah ke litar karot perak.Litar karot merupakan litar baru kpd team htmcc-yry.Sebuah litar yang sangat hebat dan cermelang.Boleh dikatakan sebuah litar yang bertaraf Asia dan sangat sesuai untuk diadakan event2 besar.
Dilitar karot ini rider2 htmcc-yry yang mengambil bahagian seramai tiga orang.
1. Zulkifli Abdul Mutalib
2. Amru Asyraf
3. Kamarul Munir
Acara yang disertai oleh team htmcc-yry ialah
1. MX Expert
2. MX Novice
3. CKD Open
4. CKD Endurance
5. Cubcross Endurance.
 Zulkifli Abdul Mutalib telah mengambil tiga acara.
1. MX Novice
2. MX Expert
3. CKD Open

Kamarul Munir
1. CKD Open.
2. CKD Endurance
3. Cubcross Endurance

Amru Asyraf
1. Cubcross Endurance.

Setiap acara yang dilangsungkan hanya satu pusingan sahaja.Atas sebab itu lah rider2 yang menyertai acara dilitar karot dapat mengambil banyak acara.

video
Pemenang.
Cubcross Endurance.
1. kamarul Munir .............tempat ke-2
2. Amru Asyraf ...............tempat yg ke-6

CKD Endurance.
1. Kamarul Munir.............Tempat pertama

CKD Open.
1. Kamarul Munir ............Tempat pertama
2. Zulkifli Abdul Mutalib..Tempat yg ke-3

MX Novice..
Zulkifli Abdul Mutalib.. Tempat yg ke-4

MX Expert.
Zulkifli Abdul Mutalib..Tempat yg ke-4

*Gambar amru asyraf dan zulkifli Abdul mutalib tak ternampak dalam blog ni disebabkan oleh Crew terlepas untuk snap gambar.Kelemahan tak dapat dielakan.TQ
Keputusan penuh sila rujuk ke mylaps.com

litar pasuh empat


Pada 20-5-2017 Team htmcc-yry hanya dengan dua orang ridernya telah pergi kelitar pasoh 4 negeri sembilan,untuk menyertai satu acara yang diadakan pada tarikh tersebut,Hanya dua orang tanpa penyokong mesti menimbulkan sesuatu.Kedatangan dua orang rider telah menjadi buah mulut antara rider2 yang mengenali team htmcc,Dengan pemergian dua orang itu menunjukan perjuangan yang tinggi.Mereka ialah.
Rizuan Zamri.
Kamarul Harith
Acara yang disertai team htmcc ialah Cubcross open dan CKD Open
Pada katagori  Cubcross team htmcc-YRY telah berkedudukan nombor satu dan nombor dua,Pada katagori CKD Open dikedudukan nombor 5..

Cubcross Open..
1 Rizuan Zamri tempat yang pertama
2.Kamarul Harith tempat yg ke-2

CKD Open.
1.Kamarul Harith tempat yg ke-5

Sunday, 21 May 2017

litar bukit tebu

 Pada 19-5-2017 team htmcc-yry telah ke litar bukit tebu tanah merah kelantan untuk menyertai satu acara race motocross.Team htmcc-yry telah diwakili oleh 3 orang ridernya iaitu.
1) Kamarul munir.
2) Raja ahmad falahi
3) Amru asyraf

Rider team htmcc-yry telah menyertai dua acara iaitu
Cubcross Open
CKD Open

CKD OPEN.
1) Kamarul Munir
2) Raja Ahmad Falahi

CUBCROSS OPEN
1) Kamarul Munir
2) Amru Asyraf

Pemenang team htmcc-yry.
CKD OPEN..
1) Kamarul Munir tempat yg pertama.
2) Raja Ahmad Falahi tempat yg ke-6

CUBCROSS OPEN
1) Kamarul Munir  Tempat pertama,.
2) Amru Asyraf       Tempat yg ke-6