HTMCC

HULU TERENGGANU MOTORCROSCUBCROSS CLUB (HTMCC) was established officially on April 7, by, Malaysian Sports Commissioner with registration no: 4...443/2011. The objective of establishing this club is to produce positive characteristics of human capital in terms of mental, psychologically resilient and disciplined. In addition, it also aims to address and reduce social problems among local youth.

Monday, 8 February 2016

htmcc/litar felda chalak

Pada 6-2-2016 htmcc telah menyertai event yang diadakan dikampung Felda chalak setiu terengganu.pada event kali ini hanya seorang peserta sahaja telah menyertainya iaitu kamarul munir dan telah mengambil bahagian dalam acara Cubcross open dan CKD Endurance.



Dalam katagori  cubcross open  peserta dari team htmcc telah mendapat tempat yang pertama,dan dalam katagori CKD Endurance telah menduduki tempat yang ke-2.Acara Cubcross Open telah diadakan saringan,Tiga saringan telah diadakan dan final diadakan disebelah petangnya sementara itu CKD Endurance hanya satu game sahaja...SEKIAN...

Tuesday, 2 February 2016

Litar putrajaya


Pada 30 dan 31-1-2016 team htmcc telah keputrajaya kerana menyertai race terakhir siri malaysia motocross series 2015, kali ke-7 pada masa tersebut.Seramai 40 orang penyokong serta rider telah datang memberi sokongan,

Rider htmcc ialah..
1        1   Kamarul Munir
              2)Zulkifli Abdul mutalib

Acara yang disertai ialah.
1     1)Kamarul munir
2             a) Cubcross open
3           b) Ckd Open

2       2 ) Zulkifli Abdul Mutalib
          a) MX Norvice 
b)      MX Expert

         Pemenang untuk rider htmcc ialah
         1)Kamarul munir
         a) Cubcross Open>>>>>>>>>>  tempat pertama
         b) CKD Open >>>>>>>>>>>>> tempat yg ke-2

        2)Zulkifli Abdul Mutalib
         a)MX Norvice>>>>>>>>>>>>>>>tempat ke-2
         b)MX Expert>>>>>>>>>>>>>>>>tempat ke-5

Pada umum nya race yg diadakan diputrajaya sebagai sgt berjaya,komen tak ada,semua molek belaka,Sekian

RIDER2NYA





PENYOKONG




SPONSORNYA


KEMENANGAN


Video
CKD Open

GIF
GIF dalam katagori expert

dalam katagori cubcross open

Sunday, 24 January 2016

litar sungai tarom

Pada 23-1-2016 buat pertama kali pada tahun 2016 htmcc telah menyertai event yang diadakan dikampung permaisuri setiu terengganu.pada event kali ini hanya seorang peserta sahaja telah menyertainya iaitu kamarul munir dan telah mengambil bahagian dalam acara Cubcross open,Pada katagori ini peserta dari team htmcc telah mendapat tempat yang pertama,sekian..

Saturday, 9 January 2016

aktiviti pembuka tirai 2016

Pada 9-1-2016 htmcc telah membuka tirai aktivitinya untuk kali yang pertama,Kegiatan rutin yang telah biasa dilakukan iaitu main moto,memancing dan makan2 kat hulu sungai,Bertolak pada pukul 11.00 pagi dengan angota seramai lima belas orang,sampai ke distinasi lebih kurang pukul 12.30 tengah hari,,kegiatan pertama setelah berpenat lelah menghela moto selama sejam setengah ialah acara memancing.


Acara kedua pada aktiviti yang pertama ialah makan,makan dimulai dengan menjamah pulut kuning yang dibawa khas untuk aktiviti kali ini..Pada mulanya terasa serba salah jugak untuk bawa pulut kuning kedalam hutan,takut keteguran dan sebagainya,bimbang pula terasa,macam nak buang acak jer,tapi itu semua karut belaka,bukti nya tak ada apa yang berlaku,perjalanan aktiviti santai serta relek.Acara kedua ialah makan nasi putih dengan kadar yang amat banyak dengan ikan bakar dicicah dengan sos bilis,hingga tak terkata sedap nya..
Balik kul 5.00 petang..sekian...klip2 kat bawah..


Thursday, 31 December 2015

percapaian tahun 2015

Tahun 2015 boleh dikatakan sebagai tahun gemilang untuk team htmcc,Banyak kejayaan yg telah dikecapi terutamanya dalam acara Cubcross.Event bermula seawal 3-1-2015 dilitar marang dan yg terakhir disertai oleh team htmcc ialah dilitar bandar tenggara Johor.Dilitar bandar tenggara ini lah seorang rider htmcc telah mendapat malang dengan cedera patah kaki iaitu kamarul harith,sehingga 1-1-2016,beliau masih lagi dirawat dihospital besar kuala terengganu...Gemilang tapi agak suram..

Rider2 yang telah menyertai team htmcc ialah.
   1)      Ahmad Kamarul Munir bin Abdul Rashid
)                 2)   Ahmad Kamarul Harith bin Abdul Rashid
    3)      Ahmad Kamarul Firdaus bin Abdul Rashid
    4)      Zulkifli bin Abdul Mutalib
    5)      Mohd Khairul Haki bin safi’i
    6)      Ahmad Kamarul Asyraf bin Abdul Rashid
    7)      Mohd Muhaimin bin Mohd Rafe..
    8)      Amirul Asyraf bin Anuar
   9)      Mohd Solehuddin bin Ghazali
   10)   Mohd Irwan bin M.zaid


Berikut ialah senarai kemenangan yang telah dicapai pada tahun 2015..

1)Litar Marang-3-1-2015
Cubcross expert- kamarul munir tempat ke-2
                               Kamarul Harith tempat ke-3
                                Kamarul Firdaus tempat ke-5
Cubcross Open-Kamarul harith tempat ke-2
                            Kamarul Firdaus tempat ke-3
LITAR BINJAI RENDAH

2) Litar Telaga daing-31-1-2015.
Cubcross Open-Kamarul munir tempat pertama.


3) Litar Felda Jerangau-13-2-2015.
Cubcross Open-Kamarul Munir tempat pertama.
                            Kamarul Harith tempat ke-3
CKD Open-Kamarul Munir tempat ke-2.


4) Litar Gong Badak-20-2-2015
Cubcross Open-Kamarul Munir tempat ke-2.
                             Kamarul Harith tempat ke-4.
                             Kamarul Firdaus tempat ke-5


5) Litar Binjai rendah-27-2-2015.
Cubcross Open-Kamarul Harith tempat ke-2.
                            Kamarul Firdaus tempat ke-8
LITAR JERANGAU SUNGAI

6) Litar Gong Badak- 20-3-2015.
Cubcross Open-Kamarul Munir tempat pertama


7) Litar Binjai Rendah-28-3-2015.
Cubcross Open-Kamarul Munir tempat pertama
                            Kamarul Harith tempat ke-2


8) Litar kg tanjung Aur- 10-4-2015
Cubcross Open-Kamarul Munir tempat pertama
                             Kamarul Harith tempat ke-2


9)Litar Jerangau Sungai-24-4-2015.
Cubcross Open-Kamarul Munir Tempat pertama
                            Kamarul Harith tempat ke-2
                            Kamarul Firdaus tempat ke-4
                            Khairul Haki tempat ke-6 
CKD Endurance-Kamarul Munir tempat pertama
                             Kamarul Harith tempat ke-2
Cub Endurance-Kamarul Munir tempat pertama.


10) Litar Kemaman-
Cubcross Open-Kamarul Munir tempat pertama.
                            Kamarul Harith tempat ke-2.
CKD Open-Kamarul Munir tempat pertama
                    Kamarul Harith tempat ke-4.

LITAR KUALA PING

11)Litar kuala ping-14 dan 15-5-2015
Cubcross open
1)Kamarul munir tempat pertama.
2)Kamarul harith tempat ke-2
3)Khairul haki tempat ke-4
4)Kamarul Firdaus tempat ke-9
5)Mohd Irwan tempat ke-10

Cubcross tertutup terengganu
1) Kamarul Munir tempat pertama
2)Kamarul Harith tempat ke-2
3)Khairul haki tempat ke-5
4)Kamarul firdaus tempat ke-7
5) Mohd Muhaimin tempat ke-8

CKD Open..
1) Kamarul Munir tempat pertama
2) Kamarul Harith tempat ke-2
3)KhairulHaki tempat ke-3
4) Kmarul Firdaus tempat ke-5
5) Solehuddin tempat ke-7
6) kamarul asyraf tempat ke-8
7) Amirul Asyraf Anuar tempat ke-9

CKD/Cubcross Endurance
1) Kamarul Harithtempat pertama
2) Khairul Haki tempat ke-2
3) Kamarul Munir tempat ke-3
4) Irwan M.Zaid tempat ke-6
5) Muhaimin Mat Rafe tempat ke-8
6) KamarulAsyraf tempat ke-9
7) Solehuddin Ghazali tempat ke-10..

Endurance Open

1     1)      Kamarul Munir tempat ke-3


LITAR TELUK MAK NIK,KEMAMAN

12) Litar Putrajaya-23 dan 24-5-2015 (mms)
CKD Endurance-Kamarul Munir tempat yg ke-2


13) Litar Tasik Kenyir-31-5-2015.
Cubcross open/CKD Open-Kamarul Harith tempat ke-2.
                                                Kamarul Munir tempat ke-3
                                                Khairul Haki tempat ke-6
                                                 Irwan tempat ke-10
Endurance Open- Kamarul Munir tempat ke-7


14) Litar Gong Badak- 12-6-2015.
Cubcross Open-Kamarul Munir tempat pertama,.
                             Kamarul Harith tempat ke-2.
                             Khairul haki tempat ke-3


15) litar Tanjung aur (bkt malam)-13-6-2015
Cubcross Open-Kamarul Munir tempat pertama.
                             Kamarul Harith tempat ke-2
                             Khairul Haki tempat ke-4
MX Open-Kamarul Munir tempat pertama.
LITAR AIR HITAM JEMPOL

16) Litar Batu Pahat-Perlis. (MMS) 23 dan 24-8-2015.
Cubcross Open-Kamarul Munir tempat pertama
  

17) Litar Tasik Kenyir- 29 dan 30-8-2015.
MX Norvice-Kamarul Harith tempat ke-9.
CKD Open-Kamarul Munir tempat ke-4.
                      Kamarul Harith tempat ke-5.
CKD Endurance-Kamarul Munir tempat ke-4.
CubCross Open-Kamarul Munir tempat pertama.
                             Kamarul harith tempat ke-2
Super Cub-Kamarul Harith tempat ke-3.


18) Litar teluk mak nik.Kemaman-5-9-2015.
CKD Open-Kamarul Munir tempat pertama,.
                   Kamarul Harith tempat ke-2.
Cubcross Open-Kamarul Munir tempat pertama.
                            Kamarul Harith tempat ke-2


19) Litar Air Hitam Jempol- 19 dan 20-9-2015.
CKD Open-Kamarul Munir tempat pertama
Cubcross Open-Kamarul Munir tempat pertama.
                            Kamarul Harith tempat ke-4,.


20) Litar Burung Mandi Pahang.3 dan 4-10-2015.
CKD Endurance-Kamarul Munir tempat ke-6
LITAR TELUK MAK NIK KEMAMAN

21) Litar teluk mak nik (kemaman)-10 dan 11-10-2015.
Cubcross Open-Kamarul Munir tempat pertama.
                            Kamarul Harith tempat  ke-2
CKD Open-Kamarul Munir tempat pertama.
CKD Endurance-Kamarul Munir tempat  ke-6.


22) Litar Sepang (Selangor)-24 dan 25-10-2015.
Cubcross Open-Kamarul Munir tempat pertama.
                            Kamarul Harith tempat ke-2
CKD Open-Kamarul Munir tempat ke-3
MX Novice- Kamarul Harith tempat ke-9  


23) Litar Cheneh (Kemaman).14-11-2015.
Cubcross Open-Kamarul Harith tempat pertama
CKD Open-Kamarul Munir tempat ke-4
MX Open-kamarul Harith tempat ke-4.
Endurance Open-Kamarul Munir tempat pertama.

 
24) Litar kg binjai rendah.terengganu
Cub/CKD Endurance-kamarul munir tempat pertama
Cubcross open-kamarul munir tempat ke-7
MX Open-kamarul harith tempat ke-7


25) litar kg padang durian,Pendang.
Cubcross Open-kamarul munir tempat pertama
                            Kamarul Harith tempat ke-3
CKD Open- kamarul munir tempat ke-7.
MX Novice—Zulkifli Abdul Mutalib tempat pertama
                         Kamarul Harith tempat ke-7
MX Expert- Zulkifli Abdul Mutalib tempat ke-3.
LITAR SEPANG SELANGOR

26) Litar bandar tenggara.Johor
Cubcross Open—Kamarul Munir tempat yang ke-6
CKD Open---------Kamarul Munir tempat yang ke-4

MX Novice--------Zulkifli Abdul Mutalib tempat yang ke-3


Semoga tahun 2016 akan membawa lebih banyak lagi kejayaan.

SELAMAT TAHUN BARU 2016 KAPADA SEMUA PEMBACA BLOG HTMCC,RIDER-RIDER DAN KAPADA SEMUA PENYOKONG TEAM HTMCC..Sekian.

Wednesday, 23 December 2015

Litar bandar tenggara


Pada 19 dan 20-12-2015 htmcc telah bertandang ke negeri johor,menyertai Johor Motocross series 2015 di litar bandar tenggara.Negeri johor merupakan penyertaan pertama oleh team htmcc sejak ditubuhkan lima tahun yang lalu.Negeri2 lain yang belum htmcc bertanding ialah negeri melaka sahaja,selain sabah dan serawak.Penyertaan pertama dinegeri johor telah membawa malang kapada rider  htmcc,Seorang dari rider nya telah mendapat cedera ketika sesi latihan dilitar bandar tenggara iaitu kamarul harith.Akibat dari kecederaan yang dialami telah mematahkan semangat kapada rider htmcc yang lain.Akibat dari itu rider htmcc telah mendapat tempat yang kurang baik..Bertolak ke johor dari terengganu selewat pukul 6.00 petang 18-12-2015 dan sampai kelitar bandar tenggara pada pukul 5.00 pagi 19-12-2015 menambahkan lagi penurunan stamina.

Htmcc telah diwakili oleh tiga orang rider.
Zulkifli Abdul Mutalib
Kamarul Munir.
Kamarul Harith

Acara yang disertai.
Zulkifli Abdul Mutalib
1)      MX Novice

Kamarul Munir
1)      Cubcross Open
2)      CKD Open

Kamarul Harith
1)      Cubcross Open
2)      MX Novice

Keputusan..
Zulkifli Abdul Mutalib
1)      MX Novice>>>>>>>tempat ke-3

Kamarul Munir
1)      Cubcross Open>>>>>>> tempat yang ke-6
2)      CKD Open >>>>>>>>>>>tempat ke-4

Kamarul Harith
1)      Cubcross Open>>>>>>> gagal
2)      MX Norvice>>>>>>>>>> gagal

Pada keseluruhan nya litar bandar tenggara mempunyai penganjur yang cukup berwibawa dalam penganjuran motocross,mungkin pengalaman yang lama menjadi penganjur telah membuatkan hal ini terjadi.Anjuran seperti ini sepatutnya diterap dinegeri2 yang masih baru dalam penganjuran motocross.sekian jumpa lagi dilitar yang seterus nya.( malaysia motocross series pusingan akhir telah diubah kapada 30 dan 31-01-2016)



Monday, 30 November 2015

htmcc/litar padang durian #mms

 Kampung padang durian pendang Kedah telah menjadi gelangang motocross  edisi malaysia motocross series (MMS) untuk siri yang ke-6.Litar tempat event yg dilangsung terletak dikampung rasau,pendang.Untuk lebih detil lagi serasa nya admin tak berani nak bertanya apa2 kapada individu disitu disebabkan oleh fail communication sbb lost language,jadi tak payah lah nak memandai2 ditempat orang,bayangkan apabila admin bercakap macam ni,

“neh pundeh gak,” tuan kedai dah merah muka tak tau nak jawab apa,Admin sendiri tak pandai nak berkominikasi dgn lorat orang2 kat situ,”hang ayak hang ayak”,apa kebenda nya tu sbb admin faham hang tu hanya kpd hang tuah dan rakan2 nya sahaja,ayak pulak bermaksud ayak padi atau beras dan benda2 yang seangkatan dgn nya saja,yg akhir ternganga2lah jadi nya.Terpendam lah hasrat untuk bertanya asal usul pendang,padang durian dan rasau..Biarkan tak tahu asal usul tempat2 tu asalkan dapat race dgn baik dan mendapat keputusan yang memuaskan..
Acara yang dipertandingkan..
Junior
MX novice
MX expert
MX 30
MX veteran
Endurance Open
CKD endurance
CKD Open
Cubcross Open


Acara yang disertai oleh rider team HTMCC..
MX novice
Zulkifli AbdulMutalib

Kamarul Harith
 Mx Expert
Zulkifli Abdul Mutalib

CKD Open.
Kamarul Munir

Cubcross Open.
Kamarul Munir
Kamarul Harith
 Pemenang bagi Rider2 Htmcc ialah.
 Mx Novice.
Zulkifli Abdul Mutalib >>>>>>>>> Tempat pertama
Kamarul Harith>>>>>>>>>>>>>>>tempat yg ke-7

Mx Expert.
Zulkifli Abdul Mutalib>>>>>>>>>>Tempat yg ke-3

CKD Open.
Kamarul Munir>>>>>>>>>>>>>>>> tempat ke-7
Cubcross Open
Kamarul Munir >>>>>>>>>>>>>>>>>Tempat pertama
Kamarul Harith>>>>>>>>>>>>>>>>>>tempat yg ke-3.


Tiada komen apa2 sbb nmpknya race clear jer,bereh boh.Jumpa lagi di litar putrajaya dirace terakhir dalam siri #MMS..


HTMCC mengucapkan takziah atas kemangkatan kebawah duli raja muda kedah yang mangkat pada 29-11-2015..Al Fatihah...