HTMCC

HULU TERENGGANU MOTORCROSCUBCROSS CLUB (HTMCC) was established officially on April 7, by, Malaysian Sports Commissioner with registration no: 4...443/2011. The objective of establishing this club is to produce positive characteristics of human capital in terms of mental, psychologically resilient and disciplined. In addition, it also aims to address and reduce social problems among local youth.

Sunday, 5 November 2017

LITAR RANGGOK

PERKARA: Race motocross
TARIKH:     4-11-2017
TEMPAT:     Litar ranggok.kampung Gong Cempedak..Marang

KETERANGAN:Litar Ranggok terletak 6km dari bandar Marang.Terletak dikampung Gong Cempedak.Hendak ke litar ranggok tak lah payah sangat cuma laluan batangan marang ini boleh dikatakan sebagai hulu.Pemandangan untuk sampai kesini seperti kampung tradisional kerana disepanjang jalan nya masih lagi terjumpa binatang ternakan  seperti lembu dan kerbau.Tanah bergambut dan berpaya yg masih luas tetapi semua nya sudah milik orang,jadi tak payah lah nak gi teroka tanah2 kat sini,padan  ke orang marang jer :)).

Race motocross dilitar ranggok hanya lah sebagai acara sampingan sahaja kerana  acara yang sebenarnya ialah acara 4x4. Acara 4x4 dilangsungkan selama dua hari iaitu pada tiga dan empat november.Race Motocross pun hanya dalam kategori Cub dan CKD  sahaja.Rider2 yang datang sekadar dari terengganu. 

RIDER HTMCC-YRY
Kamarul Munir
Ridwan Zamri

KATEGORI.
CKD Open
CKD Endurance
Cubcross Open
Cubcross Endurance

KATEGORI YG DISERTAI.
Kamarul Munir
CKD Open
Cubross Open
Cubcross Endurance

Ridzuan Zamri
CKD Open
CKD Endurance
Cubcross Open

KEMENANGAN
CKD Open
Kamarul munir tempat ke-2
Ridzuan Zamri tempat ke-4

CKD Endurance
Ridzuan Zamri tempat ke-2

Cubcross Open
Kamarul Munir tempat pertama.
Ridzuan Zamri tempat ke-2

Cubcross Endurance
Kamarul Munir tempat Pertama

SEKIAN.JUMPA LAGI DILITAR YANG LAIN

GAMBAR-GAMBAR






Tuesday, 24 October 2017

Litar Monica Bay

PERKARA:Race motocross
TARIKH: 21 dan 22-10-2017
TEMPAT: Litar monica bay,kemaman

RIDER HTMCC-YRY
Kamarul Munir
Kamarul Harith
Ridzuan Zamri
Zulkifli Abdul Mutalib
Amru asyraf  shamsudin
Mohd Norshahafizan 
Fadilah Ames

KATAGORI.
Cubcross Open
CKD Open
CKD Endurance
Kawasaki one make race
MX novice
MX Malaysia


Cubcross Open
Kamarul Munir
Kamarul Harith
Ridzuan Zamri
Zulkifli Abdul Mutalib
Amru asyraf  shamsudin
Mohd Norshahafizan 
Fadilah Ames

CKD Open
Zulkifli Abdul Mutalib
Kamarul Munir
Kamarul Harith
Ridzuan Zamri

Kawasaki One Make Race.
Kamarul munir.
Zulkifli Abdul Mutalib

CKD Endurance
Ridzuan Zamri

MX Novice
Zulkifli Abdul Mutalib

MX Malaysia
Zulkifli Abdul Mutalib

Keputusan untuk rider HTMCC-YRY
CUBCROSS OPEN
Zulkifli Abdul Mutalib>>>>>>>>>>>>>>>>>Tempat Pertama
Kamarul Munir >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Tempat Ke-2
Kamarul Harith >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Tempat ke-3
Mohd Norshahafizan>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Tempat ke-6
Fadilah Ames>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>tempat yg ke-18
Amru asyraf >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Tempat yg ke-23
Ridzuan Zamri>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Gagal

CKD OPEN
Kamarul Munir >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Tempat pertama
Zulkifli Abdul Mutalib>>>>>>>>>>>>>>>>>>tempat ke-3
Kamarul Harith >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>tempat ke-7
Ridzuan Zamri>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Gagal

ONE MAKE RACE
Zulikifli Abdul Mutalib>>>>>>>>>>>>>>>>>>tempat pertama
Kamarul Munir >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>tempat ke-3

CKD ENDURANCE
Ridzuan Zamri>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>tempat ke-7

MX Novice
Zulkifli Abdul Mutalib>>>>>>>>>>>>>>>>Gagal

NX Malaysia..
Zulkifli Abdul Mutalib>>>>>>>>>>>>>>>>>gagal

Keputusan diambil di MYLAPS.COM

Terima kasih kapada semua penaja2 dan crew2 yg bertungkus lumus untuk memastikan kejayaan kpd team htmcc-yry.sekian.terima kasih banyak2...

Sunday, 15 October 2017

litar kertih

PERKARA: Race Motocross
TEMPAT : Litar Kertih.Kemaman
TARIKH   :14-10-2017

KETERANGAN: Litar kertih terletak berhampiran dgn sungai kertih,Team htmcc sudah beberapa kali menyertai event yang diadakan dilitar ini.Litar kertih merupakan litar yg 100% berpasir.Event kali ini diadakan sempena hari nelayan kebangsaan yang diadakan pada tarikh tersebut.

KATAGORI.
1) MX Open
2) MX 30
3) MX Vateren
4) MX Cubross Open
5) MX CKDCross
6) MX Junior

KATAGORI YG TEAM HTMCC SERTAI.
1) MX Open
2) MX CKDCross open
3) mx cubcross open

RIDER TEAM HTMCC
1) Zulkifli Abdul Mutalib
2) Rizuan Zamri
3) Kamarul Munir..
4) Kamarul Harith.

ACARA  YG DISERTAI
1) MX Open                          1) Zulkifli Abdul Mutalib

2) CKDCROSS OPEN           1) Rizuan Zamri
                                                2) Kamarul Munir
                                                3) Kamarul Harith

3) CUBCROSS OPEN            1) Kamarul Munir
                                                 2) Kamarul Harith

KEMENANGAN
1) MX OPEN                            1)Zulkifli Abdul Mutalib>>> tempat pertama

2) CKDCROSS OPEN             1) Rizuan Zamri>>>>>>>>>Tempat pertama
                                                  2)Kamarul Harith>>>>>>>> tempat ke-4
                                                  3) Kamarul Munir >>>>>>>  tempat ke-8

3) CUBCROSS OPEN             1) Kamarul Munir>>>>>>>> Tempat ke-2
                                                  2) Kamarul Harith >>>>>>> Tempat ke-9

Keputusan diambiL di MYLAPS.COM

Kesimpulan.
Xdok mender nak disimpulkan,..:)
Jumpa lagi dilitar yg lain,SEKIAN

GAMBAR2 RIDER>>>>>>>>>>>

1) ZULKIFLI ABDUL MUTALIB



2) RIDZUAN ZAMRI..



3) KAMARUL MUNIR



4) KAMARUL HARITH



Sunday, 24 September 2017

pekan budaya 2017

Pekan budaya kuala berang bermula pada 22-9-2017 hingga 24-9-2017 Pengisian Pekan budaya ialah pamiran oleh jabatan2 kerajaan serta jualan oleh peniaga2 yang datang dari pelbagai tempat dari negeri terengganu,Jabatan yang popular dipekan budaya seperti Jabatan kerja Raya,pejabat daerah kuala berang,agensi kerajaan seperti ketengah,jabatan bomba dan penyelamat,dan pelbagai jabatan lain seperti polis dan disertai oleh lebih tiga puluh jabatan kerajaan yang lain...Htmcc tidak ketinggalan dijemput untuk memeriahkan lagi pekan budaya edisi 2017,Seperti biasa Htmcc mempamirkan barangan nya yakni jentera2 yang digunakan semasa event motocross yang disertai oleh rider2 htmcc yang diadakan diseluruh negara,tiga buah moto cub,tiga buah klx,dua buah MX 250 serta beberapa motor klasik,Barangan lain yang dipamirkan berupa peralatan keselamatan yang digunakan oleh rider2 semasa perlumbaan,termasuk baju,topi keledar,kasut dan peralatan lain.



Boleh dikatakan sambutan di “booth” htmcc sangat mengalakan dengan pengunjung tak henti2 melawat gerai htmcc seawal dibuka hingga larut malam.Diacara pembukaan gerai htmcc telah dikunjungi oleh Adun Ajil iaitu dato  Ghazali taib dan rombongan nya dengan menunjukan minat yang mendalam dalam aktiviti sukan lasak yang diceburi oleh team htmcc,boleh dikatakan gerai htmcc mendapat minat yang mendalam oleh pengunjung2 dengan melihat serta bertanya pelbagai soalan kapada urus setia...



Hari pertama.
Booth team htmcc bermula pada pukul 3 petang 22-9-2017.Pengunjung hanya biasa2 sahaja.Pada hari ini juga majlis perasmian pekan budaya akan disempurnakan pada sebelah malam iaitu pada pukul 9.00 malam.Perasmian telah disempurnakan oleh ADUN Ajil iaitu En Ghazali Taib.Pada majlis pembukaan ini juga permainan bunga api telah mengabil ruang nya.Pada hari pertama ini hujan telah turun menyebabkan prgram agak terbantut sedikit.Gerai team htmcc kurang mendapat sambutan mungkin kerana hujan turun.Gerai ditutup pada pukul 12.00 malam

Hari kedua
Hari kedua Gerai htmcc telah dibuka seawal pagi kerana pada 23-9-2017 merupakan hari giliran dipekan kuala berang,Hari pasar sabtu ini menjanjikan pengunjung yg agak ramai kerana penduduk berdekatan akan turun kebandar untuk membeli belah disamping untuk melawat gerai2 yg dibuka selain dari gerai htmcc.Ramai pengunjung yang datang bergambar dengan kaki tangan gerai htmcc dan bergambar dgn motor yang digunakan oleh rider htmcc.Peminat cilik merupakan pengunjung yang paling ramai dengan cuba bergambar diatas motor2 yang  dipamirkan..Pada malam nya team htmcc juga telah mengendalikan tarian balai yg dipersembahkan dipentas utama.Penari2 terdiri dari kalangan anak2 yang berusia bawah dari 12 tahun.Tarian balai telah mendapat sambutan yang sangat mengalakan berdasarkan kapada jumlah penonton yg melihat tarian balai yg dipersembahkan..Pada malam kedua ini cuaca boleh dikatakan baik.Gerai ditutup pada pukul 11.00 malam.

Malam ketiga dan malam akhir..
Pada hari ketiga booth htmcc dibuka seperti biasa. tetapi dibuka agak lewat kerana pada ahad merupakan hari bekerja,Ramai yang mempunyai tugas masing2,lagi pun hari ahad pengunjung memang sangat berkurang disebelah siang,lagi pun booth htmcc hanya motor merupakan barang pamiran dan tak perlu sgt kpd pengunjung2.Booth htmcc menjadi hidup disebelah malam nya,Banyak persembahan untuk malam terakhir dipentas utama.Pada malam hari ketiga ini booth htmcc seperti dibom oleh pengunjung.Ramai pengunjung datang beraksi seperti malam pertama dan malam kedua.iaitu cuba bergambar dgn barang pamiran gerai htmc,Majlis penutup pekan budaya telah disempurnakan oleh tuan pegawai daerah hulu terengganu pada pukul 12.00 malam.

Semoga team htmcc beroleh kejayaan yang lebih lagi pada masa yang akan datang.SEKIAN


Lain-lain gambar>>>>>>>>>






Peminat cilik.Gila2 budak ni nak cuba .








Tarian Balai






Pentas Utama







 k