HTMCC

HULU TERENGGANU MOTORCROSCUBCROSS CLUB (HTMCC) was established officially on April 7, by, Malaysian Sports Commissioner with registration no: 4...443/2011. The objective of establishing this club is to produce positive characteristics of human capital in terms of mental, psychologically resilient and disciplined. In addition, it also aims to address and reduce social problems among local youth.

Sunday, 23 April 2017

labu kubong international challenge 2017

Tak banyak diketahui tentang tempat yang bernama labu kubong,Walau pun begitu tempat ini dinamakan sebegitu rupa yang memberi pertunjuk dikawasan tersebut didiami oleh melayu yang benar2 tulin (tempat lain pun tulin jugak,tapi tulin yang ni tulin pelik).

Pada zaman dahulu tempat ini telah didiami oleh melayu yang  mengunakan peralatan lama yang kekal,tempat lain permodenan diterima dengan cepat tetapi  tempat ini sentuhan traditionalnya sangat berkekalan,yakni dibiarkan menyentuh nulari..Dengan sebab itu lah nama labu kubong dibiarkan begitu supaya dizaman akan datang labu kubong akan ditanya oleh anak cucu cicit komuniti disitu...

Walaupun dibiarkan sentuhan traditionalnya sebegitu rupa,labu kubong merupakan satu tempat event motocross yang sangat masyhur di malaysia dan menjadi sebutan dikalangan international.Penganjuran motocrossnya telah menjadi perhatian jaguh2 dimalaysia dan serantau serta rantau2 yang jauh.Pada 22 dan 23-4-2017,penganjur motocross litar labu kubong telah mengadakan satu event yang bertajuk LABU KUBONG INTERNATIONAL CHALLENGE 2017

Pada acara dilitar labu kubong,team htmcc-yry telah diwakili oleh seorang pesertanya yang paling berkaliber dalam acara MX....Zulkifli Abdul Mutalib.Acara nya ialah
MX Novice
MX Expert
Pada 22-4-2017 dan 23-4-2017 rider htmcc-yry telah menyertai ditiga tempat acara motocross,pertama dilitar banggol peradung terengganu,Jerantut pahang dan labu kubong diperak jadi rider dibahagi2 mengikut acara yang menjadi kegemaran masing2 dan keciknya bilangan rider2 disatu2 tempat tak dapat dielakan

Keputusannya...
Dalam acara MX Novice ditempat yang pertama..
Dalam Acara MX OPEN ditempat yang ke-7
SEKIAN.Berjumpa lagi dilitar yang seterusnya
















9

JERANTUT ENDURANCE CHALLENGE 2017



Pada 22 dan 23-4-2017 satu acara dalam perlumbaan motocross telah diadakan dilitar jerantut pahang,acara ini bagi mengisi satu slot dalam tahun melawat pahang 2017,Selain acara motocross banyak lagi acara2 lain untuk mengisi program tahun melawat pahang,Dari promosi makanan tempatan,tempat2 menarik,acara kebudayaan,bersukan dan beriadah.. Acara perlumbaan motocross salah satu yang telah dibuat.Acara ini telah diberi nama sebagai JERANTUT ENDURANCE CHALLENGE 2017.

Nama jerantut telah ada sejak dari sultan pahang yang pertama.Maksudnya jerantut merupakan satu wilayah yang sangat lama dan dikenali sejak dari dulu,Jerantut tempat dimana nama2 besar tertumpu dikawasan tersebut,nama2 seperti Mat kilau datok bahaman sangat terkenal di jerantut,

Jerantut pada asalnya bernama JERAM AWANG TUT Awang tut seorang penangkap ikan disebuah jeram sungai dipahang.Lama kelamaan nama jeram awang tut dipendekan nama nya menjadi jerantut sahaja.Dari nama awang tut ini lah jerantut mendapat nama.Rasa2nya doh2 lah gi care tempat orang,tertumpu sekarang kapada event motocross yang disertai oleh rider2 dari team htmcc.

Peserta..
1) kamarul munir
2) kamarul harith
3) rizuan zamri..
4) Zairie

Acara yang diambil..
Cubcross endurance open
CKD Endurance open..

Keempat2 rider htmcc-Yry telah mengambil bahagian dari kedua2 acara tersebut kecuali zairie hanya dalam acara Cubcross endurance

Keputusan nya..
Cubcross Endurance Open..
1) Kamarul Munir tempat yang pertama.
2) Kamarul harith tempat yang ke-2
3) Rezuan Zamri tempat yang ke-3
4) Zairie tempat yg ke-7

CKD Endurance Open..
1) Kamarul Munir tempat yang pertama..
2) Kamarul Harith tempat yang ke-4
2) Rezuan Zamri tempat yang ke-6

Sekian jmpa lagi dilitar yang lain...

Saturday, 22 April 2017

Litar Banggol Peradong

This place is situated in terengganu,malaysia.its geographical coordinate are 5 19’0” north,103 3’ 0”. East and its original name (with diacritics) is kampung banggol peradong..


Pada 22-4-2017 satu event motocross telah dilangsungkan dilitar kampung banggol peradong,manir.Beberapa acara telah dilangsungkan,Pada event ini team HTMCC-YRY Racing telah mengambil bahagian dilitar yang julung2 kali diadakan,senang cerita litar banggol peradong merupakan litar baru dan acara diadakan hanya dalam bentuk suka2 sahaja atau pun fun race,Walaupun fun race,walau pun hanya suka2 sahaja hadiah tetap disediakan oleh pihak penganjur,Dikatakan juga penganjur bukan lah calang2 orang,dikatakan juga penganjur datang nya dari individu yang ternama dalam masyarakat dan dikatakan penganjur akan mengadakan event yang lebih besar tak beberapa lama lagi setelah melihat kejayaan pada event kali ini.Senang cerita race yang diadakan pada kali ini hanya ingin melihat pasaran dan ternyata pasaran sangat memuaskan,Laku molek J

Team HTMCC dengan kerjasama YRY Racing telah disertai oleh empat orang ridernya.
Raja Ahmad Falahi
Amru Asyraf
Mohd Norshahafizan
Mohd Redzuan Embong.

Sebanyak tiga acara telah disertai oleh team HTMCC YRY Racing.
Norvice Cubcross
Cubcross open
CKD Open

Keputusan.
Cubcross norvice.
Raja Ahmad Falahi tempat yang ke-3
Mohd Norshahafizan tempat yang ke-5
Amru Asyraf tempat yang ke-6
Mohd Redzuan Embong tempat ke-9

Cubcross open
Mohd Norshahafizan tempat yang ke-6
Amru Asyraf tempat yang ke-7
Raja Ahmad Falahi tempat yang ke-8

CKD Open.
Mohd Norshahafizan tempat yang ke-4
Raja Ahmad Falahi tempat yang ke-6
Amru Asyraf tempat yang ke-10..


Tahniah kapada yang berjaya dan cuba lagi untuk mendapat tempat yang baik pada event yang akan datang,SEKIAN

Sunday, 2 April 2017

litar bukit tempurong 2017

Pada 31-3-2017 dan 1-4-2017 telah berlangsung satu event dilitar bukit tempurong.Kerandang.Besut..Pertama2 dengar nama tempat ni menyebabkan admin jadi keliru dengan nama yang diberikan.Kerandang dan bukit tempurong.Nama kerandang seolah2 nama yang keras maksudnya,kerana kerandang boleh menyebabkan orang akan teringat perkataan cika tandang,satu sumpah yang sangat menakjubkan,tapi mungkin ada yang menyamakan perkataan kerandang hanya lah galang2 kayu didangau2,Walau macam mana pun,setelah diogeh2 dalam google maka didapati maksud kerandang sangat jauh bezanya dari yang difikirkan.

KERANDANG:
Kerandang atau serandang (Channa pleurophthalma) adalah sejenis ikan air tawar anggota suku Channidae (kerabat gabus). Ikan buas ini menyebar terbatas di Kalimantan dan Sumatera. Ada pula yang menyebutnya toman bunga atau selendang mayang. Dalam Bahasa Inggris disebut Ocellated Snakehead, merujuk pada pola bulatan-bulatan serupa mata di sisi badannya

Kerandang versi wikipedia mengatakan kerandang ialah ikan toman dan ikan toman jenis ni hanya ada disumatera sahaja,Apa yang kita tahu ikan toman ada juga ditempat kita seperti ditasik kenyir tetapi mungkin juga kerandang yg dimaksudkan ialah ikan jalal (bukan jalal hok katok body bukit muruh toh,HADUHHH).Walau mcm mana pun kerandang bermaksud ikan toman..Habis situ..

BUKIT TEMPURONG..
Terlalu mudah untuk menamakan tempat ni dengan nama bukit tempurong,Kita boleh saja mereka2 ceritanya  dengan terjumpa tempurong kelapa dibukit ni dan langsung menamakan tempat ni sebagai bukit tempurong.Sebenarnya tempat ni tak ada pun tempurong yg dijumpai atau pun fosil tempurong.Bukit tempurong dinamakan sebegitu rupa kerana bentuk nya seperti tempurung kelapa apabila dilihat dari jauh,Terutamanya apabila dilihat dari laut.Pada zaman dahulu sebelum kisah perlayaran mushi Abdullah tempat ini telah dikesan oleh pelayar2 sebelum nya,Perlu juga diketahui bukit ini boleh dikatakan tinggi sehingga terlihat dari dari jauh dan dapat dikesan dgn mudah.Dari situ lah bukit tempurong mendapat nama.Kisah yang menakjubkan telah berlaku disini sehingga kesan nya terjadi sampai sekarang,Pada masa dahulu bukit tempurong telah dijadikan tempat untuk membuang makhluk halus (BUKAN JARUM ATAU SEMUT ATAU PUN BENDA2 YANG HALUS2,TAPI SATU JENIS HIDUPAN YANG DIGUNAKAN OLEH ORANG DULU2) Dalam ceritanya yang dikesan telah terjadi pengambilan tanah oleh penduduk tempatan untuk dibuat kebun dan sebagainya,Ada pantang larang yang telah dilanggar,maksudnya tak minta izin dan  kemusnahan yang berleluasa dan tambah dengan tempat tu tempat pembuangan sisa2 yang tak dikehendaki,Dari situ lah kawasan tersebut telah mengalami ganguan.Ganguan tersebut telah diceritakan sampai sekarang (Dari 31-3-2017 sehingga selamanya tempat ni dah tak ada ganguan,Tok Bomo gi hambat dah belaka)hahahaha..Kalau malas nak baca jangan baca..:)

Habis lah cerita tempat race motor 2017 mendapat namanya..Terus saja kapada keputusan race moto yang telah disertai oleh rider2 team HTMCC.Kerana rider Team HTMCC telah menyahut cabaran dilitar bukit tempurong.Pada blog kali ni malas rasanya nak isi gambar banyak2 kerana gambar dan video telah banyak diisi dalam wall Facebook HTMCC,Klu nak tenguk video rujuk saja ka dinding tersebut.


Rider2..
1) Kamarul Munir
2) Kamarul Harith
3) Amru Asyraff
4) Rizuan Zamri
Katagori yang disertai.
1) Cubcross Open..
2) CKD Open
3) Cubcross Endurance

CUBCROSS OPEN
1)Kamarul Munir
2) Kamarul Harith
3) Amru Asyraff
4) Rizuan Zamri

CKD OPEN
1) Kamarul Munir
2) Kamarul Harith
3) Rizuan Zamri

CUBCROSS ENDURANCE
1) Rizuan Zamri
Keputusan.
Cubcross Open..
1) Kamarul Munir tempat pertama
2) Kamarul Harith tempat ke-2
3) Amru Asyraff tempat yg ke-gagal
4) Ridzuan Zamri tempat yang ke-6

CKD Open..
1) Kamarul Munir tempat yang ke-2
2) Kamarul Harith tempat yang ke-3.
3) Ridzuan Zamri tempat yg ke-6

Cubcross Endurance
1) Ridzuan Zamri tempat yang ke-gagal

Cerita2 dilitar.
Yang admin nak cerita sikit tentang keselamatan.Ramai pengunjung yang datang membawa kereta dan moto,Angota rela yang bertugas sangat tegas dengan tugasnya.Mengarahkan pengunjung meletak kederaan ditempat yang sepatutnya,tetapi ketegasan nya sangat berhemah dan tak mendatangkan kemarahan pengunjung,Susunan kederaan mesti disusun dengan spatutnya.Kata anggota trsebut untuk memudahkan aliran kenderaan pasukan kecemasan untuk menjalankan tugasnya.Kesungguhan arahannya dan kata2nya menyebabkan admin terfikir adakah dalam fikiran anggota tersebut akan terjadi kemalangan yang kerap sehingga kederaan mesti diletak sedemikian rupa,Walau mcm mana pun kesungguhan beliau mungkin akibat dari latihan yang diberikan.Cemas pada muka nya menyebabkan kereta admin diletak jauh2 supaya tak menjadi kesusahan kapadanya.Tabik kepada anggota rela yang sorang ni.. (dok ingat nok ambik gambar dia).

Tentang penonton.
Pada event dilitar bukit tempurong ini penontonnya sangat ramai.Boleh dikatakan kesemua penduduk berhampiran telah keluar menonton acara yang diadakan.Begitu jgk dengan peniaga,dari sebelah bawah sehingga sebelah atas ramai peniaga yg berniaga.Laris jualan jgn dikira.(mcm nok gi nega etekk jer,heehehehe).

Tentang litar..
Litar bukit tempurung telah dibina ditepi sawah padi dan menjanjikan pemandangan yang sangat indah.Boleh dikatakan litar dibukit tempurung sangat memuaskan.tiada debu yang berterbangan seperti dikebanyakan litar yang lain.Keadaan litar kering pun tidak,basah pun tidak,keadaan ini terjadi disebabkan oleh hujan turun dimalam harinya..

Last sekali...Tiada komen apa2 kerana kalau komen pun penerimaan dari perkomenan tidak akan diterima sama ada salah atau pun betul kerana kebanyakan dari penganjur mesti mendakwa penganjuran nya lah yang terbaik..Sekian

Macam booth nak jual ubi kayu.:)

video dalam katagori CKD Open

Starting.

Friday, 24 March 2017

FIM ASIA MOTOCROSS CHAMPIONSHIP 2017 PART 2.


Sejarah dan matlamat penubuhan FIM Asia..
FIM Asia Motocross telah wujud selama lebih daripada satu dekad. Setelah pembentukan Kesatuan FIM Continental (CONU), Asia Motocross FIM (MX) / Supercross (SX) Kejohanan sekarang adalah salah satu acara Motocross dan Enduro Suruhanjaya FIM Asia.

Perkembangan terkini dalam sukan itu termasuk kerjasama antarabangsa Motocross dan Enduro Suruhanjaya FIM Asia, FIM dan Persekutuan Motosikal Jepun (MFJ). Melalui kerjasama ini, kejohanan itu berjaya mendapatkan beberapa mesin motocross dari pengeluar Jepun untuk digunakan untuk semua pusingan acara FIM Asia Continental Motocross Championship.Rider2 dalam acara Fim asia datang nya  dari Australia, China, India, Indonesia, Jepun, Malaysia, New Zealand, Filipina, Sri Langka dan Thailand.
Zulkifli Abdul Mutalib

Objektif Motocross Championship FIM Asia adalah seperti berikut:

1)Untuk meningkatkan dan membangunkan acara untuk CONU Asia di Motocross dan Enduro disiplin dan mempunyai acara yang mencapai penyelarasan dan populariti di kalangan penganjur tuan rumah yang berbeza dan FMN.

2)Membangunkan bakat Asia dan menggunakan FIM Asia Motocross Championship sebagai batu loncatan kepada FIM Motocross World Championship Series dan acara2 FIM Enduro Championship.

3)Untuk memaksimumkan nilai promosi sukan itu dan menggunakan kejohanan itu sebagai laluan untuk menggalakkan hubungan lebih dekat untuk acara2 masa depan di rantau Asia di kalangan negara-negara FMN yang berbeza yang terlibat dalam FIM dan FIM Asia. Untuk mencari negara baru bersedia untuk menjadi tuan rumah Kejohanan dan untuk membangunkan sukan negara.

4)Menggubal peraturan CONU sendiri dan peraturan-peraturan yang sesuai dengan keadaan di Asia dan untuk membangunkan lesen Racing Asia, sah di CONU untuk Asia.

5)Menganjurkan acara CONU antara benua, selaras dengan dasar FIM.
Kamarul Munir

Motocross dan acara Supercross mempunyai tahap tertinggi keseronokan dan dapat menarik pelbagai peringkat penonton (35,000 penonton di beberapa peristiwa) dan penaja. Dalam musim perlumbaan lalu, FIM Asia Motocross Championship Series telah secara global disiarkan kepada lebih 1.7 bilion penonton melalui Star TV dan ESPN.FIM Asia Motocross Championship Series mempunyai ramai rider terdiri daripada rider2 yg menjuarai acara2 dinegara masing untuk dibawa keperingkat yang lebih tinggi.Banyak sekolah perlumbaan motocross dan klinik telah ditubuhkan dan akan terus ditubuhkan untuk mengasah kemahiran dan kepakaran pelumba Asia.

Kira2nya begitu lah sedikit sebanyak motif nya tertubuh FIM Asia..Fim asia merupakan peringkat yang paling tinggi penganjurannya dimalaysia dalam acara motocross selain dari Malaysia motocross series dan series2 dinegeri masing2,Contoh nya Johor motocross series.Selain itu penganjuran diperingkat daerah yang penganjurnya terdiri dari orang perseorangan dan parti politik.
Kamarul Harith

Kita gi terus ke event yang telah dilangsungkan pada 23-24 dan 25-3-2017,Dok pasal jugak gi cara hal Fim asia lebih2 sangat,kita peduli hape kan,Yang kita nak mencara sangat ialah tentang rider2 team HTMCC yang mengambil bahagian dalam event anjuran Fim asia ni.Pada kali ini litar gong badak menjadi tuan rumah pertama anjuran Fim Asia.Acara2 yang disertai oleh rider2 htmcc ialah.

1) MX Open
2) MX 125
3) CKD Open
4) Cubcross Open
Mohd Norshahafizan Yusuf

Rider dari team HTMCC yang mengambil bahagian ialah.
1) Taqiuddin Jamaluddin
2) Kamarul Munir.
3) Kamarul Harith.
4) Zulkifli Abdul Mutalib
5) Norshahafizan yuysuf

Katagori yg disertai..
MX Open.
1) Zulkifli abdul Mutalib
2) Taqiuddin Jamalluddin

MX 125..
1) Zulkifli Abdul Mutalib
2) Taqiuddin Jamaluddin

Cubcross Open..
1) Kamarul Harith
2) Norshahafizan Yusuf

CKD Open..
1) Kamarul Munir
Taqiuddin Jamaluddin

Dalam anjuran Fim Asia ini beberapa peraturan telah dibuat,berlainan dgn anjuran2 biasa seperti Malaysia motocross series,Rider2 mesti ada lesen dgn bayaran yang tertentu dan wajib mengikut semua aturacara yang ditetapkan,Peserta tak boleh sembarangan untuk mengunakan litar sesuka hati,Mesti mengambil ujian masa untuk menentukan petak,Ada latihan,bebas pemeriksaan jentera yang teliti..

Jadual pada  24-3-2017 untuk rider2 HTMCC  dengan memulakan ujian masa,pada ujian masa ini kamarul harith ditempat yg ke-2 dalam acara Cubcross Open,kamarul munir ditempat yg ke-2 juga dalam acara CKD Open.Taqiuddin Jamaluddin ditempat yang ke-4 dalam acara MX 125

Pemenang Untuk Team htmcc.
MX Open..
1) Zulkifli Abdul Mutalib tempat yang ke-gagal
2) Taqiuddin Jamaluddin tempat yang ke-gagal

MX125.
1) Zulkifli Abdul Mutalib tempat yang ke-2
2) Taqiuddin Jamaluddin tempat yang ke-8

Cubcross open..
1) Kamarul Harith tempat yang ke-2
2) Norshahafizan Yusuf tempat yang ke-4

CKD Open.
1) Kamarul Munir tempat yang ke-2

Sesuatu yang perlu disebut disini ialah team HTMCC telah ditaja oleh sebuah syarikat yang beroperasi dikedah,Penajaan berupa pakaian untuk perlumbaan motocross.Terima kasih banyak2 kapada GO AUTO...Penajaan berupa 5 helai pakaian untuk berlumba dan 20 helai t shirt,Walau pun nampak sikit tetapi memakan kos ribuan ringgit..

Tiada apa yg perlu diberi perhatian kapada penganjuran pada kali ini kerana yang menganjur ialah FIM ASIA..(klu nak komen lagi gak memang macam tikus laaa)
SEKIAN

Rider2 team htmcc nampak nya bangga benar pakai baju tajaan,sampai tersengeh2 gitu..
Video starting di Fim Asia

Gambar2..
Penonton



Khemah-khemah peserta dan gerai-gerai.

 Khemah HTMCC paling koman,





Gambar bawah ni gambar saja2 isi.




Gambar ambik hadiah



gambar penyokong telah hilang,hitam jer gambar,nak buat mcm mana



Thursday, 23 March 2017

FIM ASIA MOTOCROSS CHAMPIONSHIP 2017 PART 1.

Kejohanan Fim Asia Motocross Championship Gong Badak kuala terengganu bermula dari 23-3-2017 sehingga 25-3-2017.Seramai 110 orang peserta akan mengambil bahagian dalam beberapa acara yang dipertandingkan.Peserta  kali ini telah datang dari  Jepun,Thailand,Singapura,Indonesia,Nepal,India dan tidak ketinggalan peserta2 ternama dari Malaysia sendiri..Hadiah RM 45,000 telah ditawarkan pada kejohanan ini
Team HTMCC tidak ketinggalan untuk mengambil bahagian dalam beberapa acara seperti MX Open,Cubcross Open dan CKD CROSS Open..Peserta dari team HTMCC ialah Taqiuddin Jamaluddin,Zulkifli Abdul Mutalib,Kamarul Munir,Kamarul Harith,Rizuan Zamri,Raja Ahmad Falahi..Jumpa disana pada hari ini (Jumaat) sehingga 25-3-2017..Sekian..

Monday, 13 March 2017

Litar kerteh


Pengenalan Litar motorcross kerteh.
Litar motocross kerteh terletak dikampung tengah 1,kerteh.Litar ini juga terletak berhampiran dengan kuala sungai kerteh.Kuala sungai kerteh mempunyai pantai yang sangat cantik,memanjang saujana mata memandang,Litar motocross kerteh dibuat untuk acara track dan acara endurance,panjang litar ini ialah 1.2km,Oleh kerana terletak ditepi pantai litar ini adalah 100% litar yang berpasir.Mem,punyai beberapa halangan khusus untuk perlumbaan motocross.Boleh dikatakan litar motocross kerteh merupakan satu2 litar yang berpasir 100%.Litar yang seperti ini menjanjikan cabaran yang bukan sedikit kepada rider2 yang ingin  mmencuba dalam acara motocross.

Pada 10-11 dan 12-3-2017 satu acara motocross telah dilangsungkan dilitar ini.Acara ini dinamakan sebagai PIALA YB IR HAJI ROSLI OTHMAN iaitu adun dikawasan tersebut.Team HTMCC tidak ketinggalan menyertai event yang diadakan.Beberapa orang dari rider htmcc telah mengambil bahagian.
1 Zulkifli Abdul Mutalib
2 Kamarul Munir
3 Kamarul harith
4 Amru Asyraf Samsudin
5 Raja Ahmad Falahi
 6 Rizuan Zamri
7 Raja Ahmad Hazwan

Sebanyak 12 acara telah dipertandingkan,Team HTMCC telah mengambil bahagian didalam lima acara.
1 CKD OPEN
2 CUBCROSS OPEN
3 CUBCROSS/CKD ENDURANCE
4 MX OPEN
5 ENDURANCE OPEN

Kemenangan yang diperolehi oleh rider2 HTMCC

CKD CROSS OPEN.
1 Ahmad Kamarul munir.------------- tempat pertama
2 Ahmad kamarul harith-------------- tempat ke-4
3  Raja Ahmad Hazwan-----------------tempat ke-6
4  Raja Ahmad Falahi-------------------tempat ke-12

 Cubcross Open
1 Ahmad kamarul harith---------------tempat ke-2
2 Ahmad Kamarul Munir-------------tempat ke-3
3 Rizuan Zamri--------------------------tempat ke-4
4 Raja Ahmad Falahi--------------------tempat ke-15

Cubcross/CKD Open endurance
1 Rizuan Zamri-------------------------tempat pertama
2 Raja Ahmad Falahi-----------------tempat ke-7
3 Ahmad kamarul Munir------------tempat ke-10
4  Amru Asyraf-------------------------tempat ke 13

MX OPEN.
1 Zulkifli Abdul Mutalib-------------tempat ke-4

Endurance open.
1 Zulkifli Abdul Mutalib------------tempat pertama.

Keputusan diatas bersumberkan di mylaps.com.Untuk lebih detail mengenai keputusan dilitar kerteh harap kunjungi MYLAPS.COM.Disitu semua ada keputusan yang lalu atau yang terkini..Sekian

video
Acara ckd moto 2